FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Technické desatero, kterým se řídí firma ALFAHAUS při stavbě dřevostaveb


Technické desatero, kterým se řídí firma ALFAHAUS při stavbě dřevostaveb

Základem každé stavby by mělo být její kvalitní zpracování. To platí dvojnásob, pokud se jedná o dřevostavbu, kde je klíčové dodržení stavebních postupů. Ve firmě ALFAHAUS dodržují technické desatero, které by měla ve velké míře respektovat každá slušná firma věnující se stavbě montovaných dřevostaveb.

1. Zdravotně nezávadné materiály nejkvalitnějších vlastností
Pokud chceme kvalitní stavbu, tak potřebujeme v prvé řadě k její realizaci kvalitní materiály. Avšak kromě kvality výstavby nezapomínáme ani na samotný„zdravotní stav“domu. Je již dlouho známo, že spousta stavebních materiálů obsahuje ne zrovna zdraví prospěšné látky (jako formaldehyd či ftaláty), proto naše stavby realizujeme pouze ze zdravotně nezávadných materiálů.

2. Do konstrukce domu jen sušené a lepené dřevo
Jak víme, dřevo má tendenci neustále pracovat (vzhledem k teplotě, vlhkosti apod.). Tato vlastnost se dá do velké míry ovlivnit dobrým vysušením a následným zpracováním (lepením). Jen tak se na konstrukci domu můžeme opravdu spolehnout.

3. Preciznost v oblasti paty domu a vodotěsného napojení na spodní stavbu
Samozřejmě je důležité zvládnout stavbu jako celek, ale určitým místům by se měla věnovat zvýšená opatrnost. Pata domu může být totiž velmi namáhána, a proto je nutné ji držet v suchu. V opačném případě by mohlo mít pochybení fatální důsledky.

4. Preciznost ve střešní konstrukci
Z hlediska dlouhé živostnosti dřevostavby je důležité dům držet v suchu jak ze spodu, tak i z vrchu. Proto kvalitní střešní fólie, podtěsnění latí apod. je nezbytné.

5. Preciznost v okolí parapetů
Parapet je velmi namáhán povětrnostními vlivy a pokud není tato oblast správně ošetřena, vede k poškození konstrukce pod stavebním otvorem (to je v oblasti okna či dveří), což může mít opět velmi neblahé následky.

6. Vždy pasivní vzduchotěsnost obálky stavby
Pokud si přejeme budovu s nízkou energetickou náročností, je základem její těsnot. To však není jediná funkce vzduchotěsné obálky. Také to znamená vyhnout se nežádoucím komplikacím, jako je například kondenzace vodních par v samotné konstrukci domu.

7. Zateplení v systému ETICS
I když se může plášť domu jevit jako jednoduchá záležitost, tak i zde platí jasná pravidla. Proto využíváme certifikovaný fasádní systém, který máme prověřený praxí. Fasáda si tak dlouho udrží nejen svůj vzhled, ale hlavně i svou funkčnost.

8. Spolupráce jen s dlouhodobě ověřenými firmami
Pro dodržení termínů a kvality spoléháme jen na firmy, se kterými máme dlouhodobou zkušenost.

9. Dodržování technologických postupů
U stavby je vždy důležité striktně dodržet technologický postup. Pokud je vše provedeno správně, nemusíme se bát nepříjemných překvapení, jako je například rezonance zvuku nebo poškození panelů v důsledku jejich promoknutí za deště.

10 Průběžné vzdělávání a konzultace s odborníky
Rozvoj technologie, vývoj nových materiálů a výrobních postupů pokračuje velmi rychle a stavebnictví není výjimkou. Proto se pravidelně vzděláváme a s odbornými firmami konzultujeme vše potřebné, abychom si byli našimi výrobky jisti za všech okolností.

Více na www.alfahaus.cz
















Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook