FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Expozice NOVATOP, která procestovala svět, poprvé zavítá do Letňan


Ozdobou letošního veletrhu bude expozice NOVATOP, která svou premiéru měla až v Jihoafrické republice, poprvé zavítá i na výstaviště v Praze Letňany.

Všechny expozice NOVATOP mají jedno společné, propojují technologii, architekta a realizační firmu. „Bez odvahy a fantazie architektů a stavitelského umění realizačních firem bychom byli jen průmysloví výrobci. Společně tak posouváme hranice nejen našich výrobních možností, ale především konstrukčních řešení a estetiky dřevostaveb. A tím se odlišujeme od tradičních stavebních technologií,“ říká za výrobce systému Ing. Jiří Oslizlo a dodává: „NOVATOP je víc než stavební systém, je to životní styl.“

Montáž expozic v nelehkých a především časově omezených podmínkách výstaviště bude opět pod taktovkou profesionálního týmu Dřevostavby MC, který má za sebou nejvíc realizací z NOVATOPu nejen doma, ale i v zahraničí (Švýcarsko, Norsko, Polsko, Německo, Jižní Afrika…). Je to tým, který stavěl dřevostavby v USA, od roku 2006 působí v České republice a je dlouholetým Certifikovaným partnerem. „Doba na přípravu expozice je vždy omezená a nedá se dopředu odhadnout. Manipulace jeřábem musí být velmi přesná a citlivá, protože panely jsou v pohledové kvalitě a každé poškození by bylo vidět,“ říká ředitel společnosti Ing. Tomáš Švarc.

Zastavte se za námi na veletrhu FOR WOOD 2020 od 6. do 8. února 2020. Najdete nás v hale 5 stánek 5B11.

Jak NOVATOP funguje v praxi?

https://www.youtube.com/watch?v=UfsRfPasN8Y

Za návrhem této expozice stojí architekt Ing. arch. Aleš Makový, v předchozích letech to byli architekti týmu Prodesi / Domesi, Ing. arch. Marek Pavlas z platformy NOVAHOME nebo Ing. Irena Truhlářová ze společnosti ARCHCON atelier, s.r.o. Čí podpis bude další v řadě, to si budeme muset ještě chvíli počkat.

NOVATOP je ucelený a v mnoha ohledech jedinečný stavební systém.

Kombinuje vysoce vyspělou technologii, masivnost všech produktů a krásu přírodního dřeva. Celý systém se vyrábí v České republice, na jeho vývoji spolupracovali experti ze Švýcarska.

Standardní stěnové panely SOLID z křížem lepeného dřeva doplňuje důmyslnými stropními a střešními prvky ELEMENT a OPEN, jejichž hlavní výhodou je nízká hmotnost, ale vysoká statická únosnost. Zároveň je lze už ve výrobě plnit tepelnou a zvukovou izolací i trasami pro rozvody.  Na vrcholu systémové pyramidy stojí panely ACOUSTIC určené k řešení prostorové akustiky. Do sortimentu patří také pětivrstvé desky STATIC, které vynikají mimořádnou statickou únosností, a třívrstvé biodeseky SWP, určené pro stavebnictví i stolařství.

Více informací
www.novatop-system.cz
www.novatop-swp.cz






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook