FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Imitace roubenek nabízí dokonalé dekorativní omítky


Při vývoji této technologie vycházela firma z požadavků zákazníků na dokonalý vzhled imitace roubení a minimální péči při jeho ošetřování. Nejedná se tedy o obvyklý dřevěný obklad z fošen, ale o vytváření struktury dřeva do omítky.

Tyto fasády jsou vytvářeny z minerálních dekorativních omítek od renomovaných výrobců. K docílení požadovaného motivu dřeva je třeba použít speciální omítku s tímto designem pro vnější nebo i vnitřní použití.

Uvedený fasádní systém lze aplikovat na různé podklady – klasické zdivo, Ytong, polystyrénové zateplení, stavební prvky energeticky úsporných a pasivních domů, a to jak na novostavby, tak i rekonstrukce starších objektů z tradičních materiálů. V interiéru je možné systém nanášet kupříkladu na sádrokarton, OSB desky a další podklady.

Použité omítky jsou odolné vůči mechanickému poškození a povětrnostním vlivům, rezistentní vůči plísním a odolávají UV záření. Barevný impregnační nátěr pak představuje trvalou a účinnou ochranu a umožňuje zvýšení odolnosti proti znečištění.

Díky hloubce zvrásnění, přirozeným hlubokým trhlinám v trámech a originálnímu rohovému zakončení rybinovým spojem získávají takto ošetřené roubenky autentický vzhled klasických dřevěných staveb.

Tato technologie byla vyvinuta jako alternativa vůči dřevěnému obkladu. „Chtěli jsme nabídnout vzhledově dokonalejší a současně bezúdržbovou variantu. Díky fasádní technice, zvané též „zkamenělé dřevo“, se nám podařilo dosáhnout reálného trojrozměrného vzhledu původních starých trámů. Jedná se o originální a cenově dostupnou technologii, která je díky finálnímu nátěru trvalá, bez nutnosti pravidelného ošetřování a oprav,“ říká Martin Kobosil, zástupce firmy a dodává: „Naše moderní řešení klasické architektury nabízí propojení špičkové technologie, unikátní techniky a tradičního designu."

Tato unikátní patentovaná technologie je chráněná Úřadem průmyslového vlastnictví ČR a EUIPO pro všechny členské země EU.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2024

Facebook