FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

AKUSTIKA DŘEVOSTAVEB očima NOVATOP


NEPRŮVZDUŠNOST
Prvním předpokladem pro efektivní snižování prostupu hluku je vzduchotěsnost resp. neprůvzdušnost konstrukcí. Netěsnostmi, kterými dokáže proudit sebemenší množství vzduchu, dokáže hluk pronikat velmi výrazně. Celodřevěné konstrukce NOVATOP se mohou pyšnit tím, že jsou plošně neprůvzdušné a jsou velmi odolné proti mechanickému poškození. Předpokladem však je profesionální přístup již ve fázi projektu a poté samozřejmě i precizní provedení realizace.

OBJEMOVÁ HMOTNOST
Vysoce efektivní řešení pro vodorovné konstrukce namáhané kročejovým hlukem nabízí duté velkoplošné panely NOVATOP ELEMENTS. Jejich skladbu lze přizpůsobit tak, aby dosáhla zákonem daných hodnot pro komfortní bydlení v rodinných i bytových domech. Stropní elementy lze totiž plnit už ve výrobě vápencovým vsypem, který zvyšuje nejen objemovou hmotnost konstrukce, ale navíc díky tření jednotlivých zrn přeměňuje energii chvění podlahy na teplo, čímž pomáhá snižovat hluk vedený konstrukcí.

PROSTOROVÁ AKUSTIKA
Požadavkům na prostorovou akustiku lze vyhovět akustickými panely, které zlepšují akustickou pohodu, zvyšují srozumitelnost nebo snižují hluk v uzavřeném prostoru, kde se zdroj zvuku nachází. Dřevěné akustické panely NOVATOP ACOUSTIC jsou vyráběné z třívrstvé masivní desky (biodesky) a perforované do různých profilů. Podíl perforované plochy a tvar profilu se u jednotlivých typů liší. Panely se ve výrobě doplňují absorbéry podle akustických požadavků projektu. Panely NOVATOP ACOUSTIC umožňuji velmi elegantně skloubit hledisko akustické i hledisko estetické. Vhodně zvolená kombinace dřeva, profilu, absorbéru a povrchové úpravy nabízí velmi široké možnosti při utváření moderního interiérového designu.

POVRCHOVÁ ÚPRAVA VE 3 ODSTÍNECH NEBO BUKOVÁ DÝHA
Nově nabízíme panely i s povrchovou úpravou Adler Lignovit Interior UV 100 ve 3 odstínech: Natur, Zugspitze, Mont Blanc. Rakouská společnost ADLER je přední výrobce laků, barev a prostředků na ochranu dřeva, zabývá se aktivní ochranou životního prostředí ve všech oblastech práce. Vodou ředitelné laky chrání přírodu, jsou vyráběny ekologicky šetrnými metodami z obnovitelných surovin, eliminují emise, nezatěžují zápachem a při práci nepředstavují téměř žádné riziko.
Úplnou novinkou jsou akustické panely s bukovou dýhou.

Zajímá vás prostorová akustika doma, v kanceláři, ve škole či jinde? Zastavte se za námi na našem stánku NOVATOP v hale 5, 5B11. Těší se na vás členové týmu NOVATOP a Dřevostavby MC.


Fotografie jsou z realizací našich partnerů.
www.novatop-system.cz/produkt/novatop-acoustic/






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2024

Facebook