FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Nosná konstrukce zároveň vnitřním povrchem


Jednou z nejvýraznějších vlastností progresivní technologie CLT (masivní panely z vrstveného dřeva) je možnost přiznat nosnou konstrukci a využít pohledovou kvalitu dřeva pro finální řešení vnitřních povrchů. Krása masivního přírodního dřeva získává stále více příznivců, protože panely NOVATOP dokážou velmi elegantně skloubit velký podíl dřeva s moderním interiérem. Nabízí tak zcela nové možnosti při utváření architektury staveb a umožňují vytvářet odlišné vnitřní prostředí.

Architekti rádi kombinují dřevěné povrchy s klasickou malbou, pohledovým betonem, vinylem i kovem. Skvělou příležitost dostávají panely u přiznaných stropů nebo v podhledech podkroví, kdy tvoří zároveň funkční nosnou vrstvu a umožňují zapouštění světel a vedení instalací přímo v konstrukci.

Zároveň se tento materiál často používá na další interiérové prvky – např. dveře, nábytek. Frézováním do plochy anebo opracováním přiznaných hran vznikají krásné detaily rozličných interiérových prvků. Dřevo na panelech je možné upravovat stejně jako přírodní dřevo popř. jej i barevně tónovat.

Důležitým hlediskem moderního stavění je i ochrana přírody. Stavby na bázi dřeva mají v porovnání s ostatními materiálovými variantami obecně nižší negativní dopad na životní prostředí. Snaha o snížení negativních vlivů budov na životní prostředí hraje v dnešní době významnou roli. NOVATOP je zpracováván převážně ze dřeva českých jehličnanů, a to za dodržování přísných ekologických předpisů, výrobní proces splňuje přísná kritéria pro celou řadu certifikací vč. PEFC a mezinárodně uznávaného „Natureplus“.

Chcete se dozvědět víc u šálku lahodné kávy?

Zastavte se v naší NOVATOP kavárně na skvělou salvadorskou kávu Majada, kterou podáváme ve 2. patře na stánku NOVATOP & Dřevostavby MC v hale 5, č. 5B11.

Chcete vědět, jak NOVATOP funguje v praxi?

Video vám to prozradí.

Fotografie jsou z realizací našich partnerů.

www.novatop-system.cz






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook