FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Oslavy lesa a dřeva: užijte si odpoledne plné zábavy v lese u metra Roztyly


V neděli 13. září odpoledne se v lese u metra Roztyly koná setkání milovníků lesa a dřeva s názvem Den dřevorádů. Třetí ročník akce nabídne aktivity pro celou rodinu. Na programu je sázení stromů, výroba laviček pro charitu, seznámení se s prací lesníka, kvízy, rukodělky i oblíbené závody ve dřevácích. Třešničkou na dortu je pak pokus o překonání republikového rekordu v počtu dřevorádů na jednom místě. Program probíhá od 14:00 do 18:00 a podrobně je rozepsán na webu www.DenDrevoradu.cz. Cílem akce, kterou organizuje Nadace dřevo pro život, je ukázat veřejnosti přínosy využívání dřeva v našem každodenním životě.

„Návštěvníci si vyzkouší sázení stromů přímo v pražském lese. Někteří budou možná překvapeni, jak je to náročné. Věřím, že i díky tomu lépe pochopí zodpovědnou práci lesníků,“ říká o akci Stanislav Polák, organizátor a ředitel Nadace dřevo pro život. Na dalších stanovištích lidé zjistí, jak se měří výška a objem stromů, jak poznat, který strom je zdravý, nebo jak ovlivňuje péči o les směr větru.

Oblíbenou aktivitou je také stavba laviček pro dobročinné organizace v okolí. Návštěvníkům stačí vrtačka, šrouby, předpřipravené smrkové latě od společnosti Stora Enso a trocha zručnosti. Po 10 minutách týmové práce jsou lavičky hotové. Na závěr akce je organizátoři předají Thomayerově nemocnici a dětem z Klokánka – Láskova.

Mezi další kuriózní aktivity, na které se lidé mohou těšit, patří závod ve dřevácích, již zmíněný pokus o překonání republikového rekordu v počtu dřevorádů na jednom místě a také kvíz o dřevě. Díky němu se lidé například dozví, které kuchyňské prkénko je hygieničtější – zdali plastové, nebo dřevěné – nebo z čeho se vyrábějí „dřevěné ponožky“. „Pokud ale lidé do Prahy přijet nemohou, na našem webu najdou spoustu inspirace, jak oslavit svou lásku k lesu a dřevu z pohodlí domova,“ vysvětluje ředitel Stanislav Polák.

Odpoledne pro dospělé i děti v lese pořádá Nadace dřevo pro život, která už 15 let přináší více dřeva do života. Ve svých projektech ukazuje veřejnosti přínosy dřeva, naší obnovitelné suroviny. Využíváním dřeva z udržitelně obhospodařovaných lesů chráníme životní prostředí pro nás i budoucí generace. Více o nadačních projektech o lese, dřevě a životním prostředí najdete na www.DrevoProZivot.cz.

 






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook