FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Došková střecha v moderní dřevostavbě


Inspirujte se u našeho partnera a vystavovatele veletrhů ve spojení moderní dřevostaby a tradiční doškové střechy. Nedaleko známého rakouského jezera Wolfgangsee, našla mladá rodina ideální pozemek na bydlení. Pro stavbu domu, však museli zachovat tradiční prvky vesnických stavení, aby nenarušili krajinný ráz horského prostředí.

 

Oslovení architekti ze studia M3-ZT, tedy zapracovali použití tradičních materiálů a formy. Přesto dbali na to, aby byl komfortní pro mladou rodinu, která se později může rozrůstat.

 

Výsledkem je moderní dřevostavba z masivních panelů, klasického tvaru, přesto s prvky moderního stylu. Celá stavba je zaměřené na ekologické materiály. Volba tedy padla na masivní panely, použité také jako příčky a stropní konstrukce. Izolaci v celé objektu je na bázi celulózy. Fasádu i střechu pokrývají z velké části tradiční modřínové šindele, které vhodně zapadají do místního prostředí.

 

Dům o celkové ploše 250 m2, je plně komfortní a má celkem čtyři podlaží včetně suterénu. Na žádost majitelů bylo v interiéru použito maximum přírodních materiálů, pro docílení zdravého životního klima. I díky tomu byla v celém objektu použitá dřevěná dubová podlaha od výrobce Admonter, která výborně funguje ve spojení s podlahovým vytápění. To bylo pro chladné dny doplněno o klasická krbová kamna, která v mrazivých dnech dodávají pocit tepla.

 

M3-ZT Architect GmbH: architektura, statika, správa staveb

 

Pokud Vás zajímají další rakouské realizace, inspirujte se na www.admonter.eu






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook