FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Inspirativní základní škola s vyladěnou akustikou


Tím bylo dáno, že hlavní linku všech interiérů i stavby budou spojovat dřevěné materiály. Velká část konstrukce je tedy kombinována z masivních lepených vazníků a ocelových spojek.

 

 Stávající malé učebny získaly více společných prostor, které je možno využívat víceúčelově. Hlavní devizou školy je umělecké zaměření, ať již jde o hudbu, nebo jinou tvorbu. Proto vzniklo několik nových ateliérů pro velké i malé skupiny, nebo také hudební posluchárny.

 

Architekti, tedy museli vyřešit komplexní akustiku v celém projektu. Hledali materiál, který je možno aplikovat jak na stěny i strop a zároveň bude mít dostatečný útlum pohlcení ozvěny  ( aw 0,9) a bude splňovat jak estetické, tak technické požadavky (odolnost, nehořlavost, údržba).

 

Volba padla na panely ACU-CEW z dřevní vlny a cementu v naturálním a mléčném odstínu. Jde prakticky o novodobí heraklit, který je však v pohledové kvalitě (tenkých vláken) s možností individuální úpravy hran i formátů. Výhodou je také ojedinělá struktura, která si na „nic nehraje“. Díky certifikaci skladeb bylo možné správě konfigurovat jednotlivé sklady stěna a stropů s garancí výsledného efektu.

 

Škola se nově otevřela studentům opět v září a tedy po prvních měsících lze potvrdit, že studenti i učitelé vřele kvitují provedenou rekonstrukci jak po technické i designové stránce.

 

Stavba je zároveň finalistou mezi „projekty roku 2021“ v Lotyšsku.

Foto: www.akustickepodhledy.cz






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2024

Facebook