FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Jak stavět a bydlet chytře? To poradí souběh veletrhů úsporného bydlení FOR PASIV


První veletržní den, čtvrtek 3. března, přinese přednášku Svazu podnikatelů ve stínicí technice o efektivitě automatizované stínicí techniky z hlediska energií i nákladů při řešení problému přehřívání budov v měnícím se klimatu. Jakou řadu užitků přináší zelené střechy nejen vlastníkům budov, ale i celé společnosti, vysvětlí odborníci na přednášce Svazu zakládání a údržby zeleně. Centrum pasivního domu zase poradí, jak si doma pořádně vyvětrat, zbavit interiér škodlivin nebo jak využít technologie řízeného větrání v domech.

Na co dalšího se mohou návštěvníci těšit? Společenstvo kominíků ČR se zaměří na komíny v nízkoenergetických a pasivních domech a společnost G SERVIS CZ projde základní aspekty nízkoenergetických a pasivních domů z hlediska možností dotací, úspory provozních nákladů a dalších. Koncepty svých staveb odprezentuje společnost Domy Atrea a Mendelova univerzita v Brně představí problematiku výzkumu v oblasti měření a modelování tepelně-vlhkostních vlastností stavebních materiálů.

V pátek 4. března mohou návštěvníci vyslechnout přednášky na téma současných trendů výstavby pasivních rodinných domů nebo se seznámit s na míru navrženou dřevostavbou s okouzlující permakulturní zahradou, koupacím jezírkem a vodním biotopem. Firma SEVEn představí platné energetické štítky pro běžné zdroje tepla a ohřívače vody. Státní fond životního prostředí ČR poradí, jak na úsporné bydlení, kdy během své přednášky poskytne cenné informace o dotačním programu Nová zelená úsporám i o kotlíkových dotacích. Ty v době rostoucích výdajů za bydlení dokáží ušetřit i stovky tisíc korun. Přednášku na toto téma si mohou vyslechnout také sobotní návštěvníci veletrhu.

V sobotu 5. března pomůže Asociace dodavatelů montovaných domů zorientovat se na trhu dřevostaveb a poradí, na co se zaměřit při výběru dodavatele, a také představí příklady realizovaných dřevostaveb. Sobotní program přinese například i přednášku společnosti G SERVIS na téma provozních nákladů, požadavků, ekonomiky a dotací pasivních domů a Centrum pasivního domu představí zdravý pasivní dům z přírodních materiálů.

Bezplatné rady odborníků

Po celou dobu konání veletržního souběhu budou mít návštěvníci k dispozici odborníky v Poradenském centru realizovaném ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stínicí technice. Zájemci získají bezplatné rady na téma oken, stínicí techniky, projektů a realizace staveb, vhodných technologií a státních dotací. Stačí si zajít pro radu do Haly 2 výstaviště PVA EXPO PRAHA ve dnech 3. až 5. března. V rámci doprovodného programu FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM bude rozhodně z čeho vybírat a k dispozici budou také produkty významných firem. Akce přinesou to nejlepší a nejnovější z oboru nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb, dřevostaveb a vytápění.

Veletrhy jsou již plně přístupné všem návštěvníkům bez prokazování bezinfekčnosti v souvislosti s onemocněním covid-19. I bez kontrol certifikátů však zůstávají akce v PVA EXPO PRAHA bezpečným místem, kde organizátoři dbají na zvýšenou hygienu, dezinfekci či rozestupy účastníků. Kompletní program najdete na www.forpasiv.cz/program.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook