FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Designové akustické panely NOVATOP z masivního dřeva


Prostorová akustika v moderní architektuře představuje hlavní výzvu především pro projektanty a architekty. Moderní jednoduchý interiérový design sebou často nese horší prostorovou akustiku, velké hladké a tvrdé povrchy a strohé vybavení jí určitě neprospívá. Lidem často ani nedochází, v jak nekomfortním prostředí se nachází. A přitom četnými výzkumy a studiemi bylo prokázáno, že hluková zátěž  má za následek únavu, neklid a sníženou koncentraci.

Akustické panely NOVATOP vyráběné v České republice optimalizují akustické vlastnosti prostoru a zároveň nabízí široké možnosti pro individuální interiérový design okořeněný  vůní dřeva. Jaké jsou jejich hlavní výhody?

 

  • Skutečně přírodní masivní smrkové dřevo
  • Skvěle pohlcují hluk a tím zlepšují akustiku interiéru
  • Jedinečný design
  • Precizně opracované detaily
  • Nízká hmotnost a jednoduchá manipulace
  • Rychlá a snadná montáž
  • Řešení pro novostavby i rekonstrukce, byty i kanceláře

 

Jak akustické panely fungují v praxi?

 

https://www.youtube.com/watch?v=bSy7VS17jts

 

Jak probíhá montáž?

Prefabrikované panely jsou z výroby připravené přímo k montáži na stěnu i strop. Můžete je montovat na laťový rošt i jako zavěšený podhled a jednoduše opracovávat nástroji na dřevo. Při montáži dochází k nivelaci povrchu, a to umožňuje zavěšení i na hrubě dokončený strop či stěnu. Panely lze montovat u stěn jak vodorovně tak svisle, u stropů jak po délce, tak šířce místnosti. Snadný přístup do dutiny nad panelem umožňuje skrýt veškeré technické rozvody. Panely lze ve finále povrchově upravovat stejně jako přírodní dřevo, a to transparentními nátěry anebo mořením do různých odstínů. 

Je možné zlepšit parametry prostoru i dodatečně po jeho dokončení?

 

Není žádný problém dodat speciální akustické panely do již hotového interiéru, řešení se nabízí celá řada. Nejedná se o špinavý proces jako např. bourání, ale o dodatečnou montáž panelů, které se montují přímo na podklad nebo na jednoduchý rošt.  Efekt je okamžitý.

Dobrá rada na závěr!

„Prostorovou akustiku řešte s odborníkem a ideálně hned od začátku, aby se následná řešení zbytečně nekomplikovala a neprodražovala. Prostorová akustika je jednou z nejnáročnějších disciplín patřících k vědnímu oboru stavební akustiky a vzhledem k tomu, kolik času uvnitř budov – nyní doma – trávíme, by to měla být důležitá součást parametrů vykazujících zdravé vnitřní prostředí,“ říká produktový specialista Radek Oslizlo ze společnosti AGROP NOVA a.s., která české panely NOVATOP vyrábí na Moravě, kousek od Prostějova.

 

Stánek NOVATOP na Vás čeká v hale 2, B18.

  






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook