FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Letošní expozice NOVATOP podpoří české designéry a výrobce!


Rok 2022 přinesl do oblasti dřevěného stavění spoustu velkých změn, NOVATOP ale stojí pevně na léta budovaných základech a do roku 2023 hledí s optimismem: „Jsme středně velká firma, dostatečně pružná do dnešní doby, máme vztah ke dřevu jako zlaté surovině a k lidem, kteří s ním pracují. Vidím před námi peřeje, ale nebojím se. Náš raft má tak dobrou posádku, že určitě projedeme. Jsme a budeme tu i pro Vás,“ slibuje majitel Jiří Oslizlo, který na budování rodinné firmy usilovně pracuje přes dvě desetiletí.

Loni jsme oslavili 30. narozeniny!

Loňská expozice NOVATOP slavila na veletrhu FOR WOOD velký úspěch, ostatně získala i cenu TOP EXPO od pořadatele ABF! Třicet dřevěných koulí, které ji právě v roce 2022 zdobily, se už rozkutálely do světa – k třiceti osobnostem ze světa dřevostavění, jež na jejich dokonalý sférický povrch s originální strukturou vrstveného dřeva právě teď tvoří autorské dílo. Koule budou následně součástí stálé firemní expozice. Třicet koulí symbolizovalo třicet naplněných let od zahájení výroby v Ptení, kde se dnes NOVATOP vyrábí. Zdraví společnosti s obratem přes třičtvrtě miliardy dokazuje mimo jiné i stabilní tým 220 zaměstnanců, z nichž někteří zde pracují už od doby jejího vzniku.

Hezky česky

Letošní expozice je dílem interiérového designéra Martina Sučana, který navrhoval expoziční stánek i v minulém roce. O zelenou výzdobu se postará Petra Smetanová, jež podlehla kouzlu tradičních zavěšených japonských kokedam, vnášejících do prostoru lehkost a zdůrazňujících přirozenou krásu rostlin, a začala si je tady v Čechách sama vyrábět. Mezi měkoučkými mechovými kokedamami budou zavěšeny ptačí budky od architekta Marka Pavlase, vyrobené z biodesek a opatřené autorskou kresbou, jejichž koupí se zapojíte do ochrany ptáků na našem území. Židle Trivi z pera designéra Martina Foreta, které získaly mnohá tuzemská i mezinárodní ocenění, mezi nimi např. i Red Dot Design Award 2022 a BigSEE Wood Design Award 2022, zapůjčí společnost LD Seating. Kolekce židlí Trivi je nejen prvkem, který upoutá pozornost v každém typu interiéru, ale především funkčním sezením.

Chutnat bude návštěvníkům jistě i výborná káva Henri z jedné z prvních ryze rodinných tuzemských pražíren u nás založených po roce 1989. Podávat se bude z hrnečků od českého výrobce porcelánu, společnosti GOAT, snílků, kavárníků a milovníků kávy, kteří své hrnečky navrhují tak, aby splňovaly jak odborné, tak praktické požadavky baristů a samozřejmě také dělaly radost samotným uživatelům. Chybět nebude ani česká Kofola, která se svým projektem Cirkulka přešla zpět k vratným skleněným lahvím. „Jsme česká firma a dává nám smysl dělat věci hezky česky. I to je pro mě princip udržitelnosti,“ dodává s úsměvem Jiří Oslizlo.

NOVATOP ví, že ďábel tkví v detailu

Loňský rok byl v oblasti CLT obdobím turbulentních změn. Rozhodovala zejména rychlost, s jakou bylo třeba přijímat ta správná opatření. Pozornost většiny společností se obrátila směrem k velkým projektům a objemům výroby, NOVATOP chce ale i nadále zůstat věrný individuálním potřebám klientů a plnit sny architektů u nás i ve světě. Síla a odlišení NOVATOPu od ostatních stavebních systémů spočívá právě v osobitosti, v jedinečné povrchové kvalitě a v precizních detailech. „Baví nás posouvat hranice výrobních možností a přijímat i velké výzvy. Přijďte k nám na dobrou kávu, rádi s Vámi probereme Vaše plány a představy Vašeho budoucího bydlení, seznámíme Vás s naší firemní filozofií i prakticky neomezenými možnostmi systému NOVATOP,“ láká návštěvníky Jiří Oslizlo.

Vzít s sebou můžete samozřejmě i děti, pro které je jako vždy připravené „kaploviště“ plné multifunkčních dřevěných kostech KAPLA, se kterými nakonec zažijí spoustu zábavy všechny generace.

Expozici NOVATOP najdete v hale 5, stánek B14. Veletrh FOR WOOD v pražských Letňanech se koná od 9. do 11. ledna 2023.

 

 

 

 






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook