FOR WOOD
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

AKUSTICKÉ DESKY Z DŘEVNÍ VLNY A CEMENTU S POŽÁRNÍ ODOLNOSTÍ A2


Prostorová akustika je velké téma nejen v dřevostavbách, a proto se snažíme přinášet aktuální novinky a trendy i v této oblasti. Firma ACUTEC s.r.o., která je specialistou v oboru akustiky, zastupuje evropské výrobců prémiových materiálů se zaměřením na kvalitní materiály. Jedním z nich jsou desky značky CEWOOD, vyráběné z dřevní vlny a cementu (tzv. heraklit), které jsou použité například kancelářské prostory Lufthanzy, Astra Zeneca, sportovní haly, školící centra, nebo například státní památkou Lobečském parním pivovaru. Díky těmto zkušenostem se můžete na ně můžete v klidu obrátit. Poradí Vám, jakou skladbu zvolit, nebo se na ně můžete obrátit s řešením konkrétního detailu. Samozřejmostí je i možnost měření dozvuku, nebo jeho výpočtů.

 

Hlavní výhodou desek je požární odolnost třídy A2 (nehořlavé), mechanická odolnost a vysoký útlum. Dle typu instalace můžete docílit pohlcení zvukových vln až o 90% (aw 0,9). Díky tomu jsou ideálním materiálem pro řešení akustiky. Na výrobu se používá pouze dřevní vlna, portlandský cement a voda. Žádné formaldehydy, žádná jiná pojiva. Tím je deska bez škodlivin a splňuje přísné normy na certifikaci Natureplus. Povrchová úprava může být přírodní (bez úpravy), bílá, černá šedá a zakázkově odstíny RAL.

 

Hra tvarů a barev. Tak se dá specifikovat široká produktová nabídka, které je nově k dispozici. Kromě standardních formátů 2400 x 600mm, 1200 x 600mm, 600 x 600mm a pro „T24“ systémy 595 x 595mm, výrobce frézuje zakázkově také baffle, nebo různé formáty pro designové prvky, jako jsou lichoběžníky, trojúhelníky, hexagony, kruhy apod., tím lze na jednom projektu dosáhnout více možností a řešení. Na výběr je možné zvolit šířky vlákna (tedy struktury) od 1,0mm, nejpoužívanější 1,5mm až po maximum 3,0mm. Váha desek v síle 25mm je snesitelných 10,5 kg/m2. A to jak v základní natur úpravě, nebo také RAL a NCS. 

 

Uplatnění najdou desky v celé škále projektů a realizací, zmiňme tedy jen některé, jako jsou kancelářské budovy, výrobní a skladové haly, sportoviště, bazény, galerie, školící centra, ale také kavárny, restaurace, či rodinné domy.

 

Pokud právě řešíte v projektu prostorovou akustiku a vhodné materiály na její útlum, doporučujeme navštívit web: www.akustickepodhledy.cz , kde také najdete i další materiály od kovových podhledů po recyklované PET.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook